Piadina Romagnola ®


 

Piadina Romagnola är ett italienskt street food som består av en tunnbrödsskiva och som har sitt ursprung i Emilia-Romagna regionen, i norra-östra Italien.

Piadina är tillagad på bara vatten, mjöl, salt och ister (eller olivolja i den vegetariska varianten). Den gräddas sedan på en stekplatta och utgör en mycket trevlig, god och snabb måltid. Man fyller den med parma skinka, salami, ost, mozzarella, sallad, färska och grillade grönsaker, m.m.

På rivieran i Emilia-Romagna är man mycket stolt över sin Piadina som med tiden blivit berömd världen över.

ItalFood har ett sortiment som består av äkta Piadina Romagnola*, både fylld eller bara bröd, både originellt eller vegetarisk. Vi har även Cassoni, en variant som kan liknar en Calzone man gör med pizzan, som är fylld med tomat och mozzarella, grillade grönsaker, svamp och mozzarella, m.m..

piada-700 piadina 

* Piadina har fått under 2014 en IGP certifiering, och vår piadina produceras förstås enligt

 

image_print