Djupfrysning är en allierad i kampen mot avfall.

Detta är ett mycket viktigt ämne som vi på Italfood tar med i allt verksamhet.
Vi har alltid valt kylan som vår enda allierade när det gäller att bevara kvaliteten på våra produkter vi distribuerar.
Vi gillar att våra produkter har en sk.  ”ren etikett”, dvs. utan konserveringsmedel eller tillsatser, i enlighet med kvalitet, genuinitè och tradition.
Detta erbjuder kockarna och kökspersonal en produkt de kan lita på när det gäller kvaliteten på ingredienserna och konsistensen över tid, som är enkel att använda även för de minst erfarna operatörerna.
Tack vare IQF-teknologin djupfryser varorna mycket snabbt, vilket håller varje enskild styck pasta, bröd eller riskorn åtskild från de andra, och möjliggör därför enkel hantering av produkten och kostnaden per portion.