Glutenfri pasta är perfekt för dig som tvingas ta bort gluten från kosten, men samtidigt inte vill ge upp nöjet med pasta.

Vår glutenfria pasta är en utmärkt allierad i köket, och är en av de mest lämpliga livsmedel för dem som lider av celiaki eller för dem som lider av vätskeansamling och som vill bibehålla en hälsosam och balanserad kost. När du provar färsk glutenfri pasta har du känslan av att äta en vanlig pastarätt. Samarbetet med personer som lider av celiaki har gjort det möjligt att resultera i en hälsosam och bra produkt.

Att producera färsk glutenfri pasta är en aktivitet som kräver mycket uppmärksamhet och erfarenhet: det är nödvändigt att hitta rätt blandning av mjöl så att pastan inte blir gummiaktig eller mosig under tillagningen; du måste lägga till rätt doser av tillsatser som ersätter glutens förtjockningsegenskaper; och slutligen krävs stor manuell skicklighet för att knåda, forma, försluta och paketera pastan, särskilt glutenfri fylld pasta. Pastan är beredd med specialmjöl, brunt ris, gul majs och rå vit majs utan GMO. den är lika bra som den traditionella eftersom den är född ur passion och erfarenhet av pastakonsten.

Det är därför som tillverkning av färsk glutenfri pasta är nästan omöjlig för livsmedelsindustrin: maskiner kan inte ersätta den mänskliga handen, och ett försök kommer bara att leda till pasta med en kemisk och oäkta smak. Lösningen för den som vill ha nöjet av färsk glutenfri pasta är att förlita sig på en hantverksmässig pastafabrik.

Glutenfri fryst pasta är god och smakrik precis som den klassiska, tack vare ett testat recept och användning av råvaror av högsta kvalitet. Beredningen görs för hand genom ett noggrant urval av de ingredienser som används och med stor uppmärksamhet på varje detalj. Den glutenfria pastan är beredd med en blandning av majs- och rismjöl som ger slutprodukten en balanserad smak samt anses vara ett livsmedel tillåtet för celiakidieter.
Konsistensen på vår glutenfria pasta förblir fast och med en porös yta, utmärkt för att behålla såsen, alltid kvar al dente. Fyllningarna är läckra och originella, kopplade till de mest klassiska recepten i vårt land, men med en touch av kreativitet som ger våra glutenfria pasta en intensiv smak.

Är GLUTEN FREE en mode? Värt en förtydligande. Läs mer om vem är gluten dålig för på ”Gluten och Celiaki” och om ”Gluten Free Trenden”.