Frukost: gör som italienarna gör…

Italian breakfast

Frukost utanför hemmet är en ritual som är motståndskraftig mot den ekonomiska kris, med över 140 000 barer i Italien och en omsättning på 11 miljarder euro per år. Kort sagt, duo ”kaffe och pastarelle” (avböjt i varianten ”Croissant och brioche”) representerar i sig 18% av den informella restaurangen marknaden utanför hemmet.

Enligt en undersökning är Italien det europeiska landet där du huvudsakligen äta frukost utanför hemmet: 47% av konsumtionen i på morgonen mot 31% i Spanien och 17-18% i Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Och hur mycket kostar det här? Det är lätt att förstå: det genomsnittliga priset till frukost är € 2,30, inklusive kaffe eller cappuccino i 83% av fallen, Mestadels åtföljd av en croissant i 61% av fallen.

En studie utförd av NPD Group visar att i 37% av fallen frukosten Utanför hemmet är en ritual, ett nöje; 33% representerar också en komfort: a sätt att spara tid och undvika att förbereda det hemma och ge den tiden till sig själva. Avkopplingsfaktor förvärvar större betydelse under helgen, när tiden för frukost ökar: du försöker det på en speciell plats
Att njuta av frukost, som erbjuder något särskilt, att ta familjen eller Träffa vänner i total avkoppling.