ItalFood.se - Food Service Partner

”Att djupfrysa ett livsmedel är som att stanna tiden. Den naturliga nedbrytningsprocessen avstannar nästan helt och livsmedlet behåller sin färska kvalitet.

Inga konserveringsmedel
Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten och därför behövs inga konserveringsmedel. Det är också det mest skonsamma sättet att förlänga hållbarheten hos ett livsmedel. Både vad gäller smak, arom, näringsvärde och konsistens.

Alltid färskt hemma
Alla tänker kanske inte på det men fryst är färskt. Både grönsaker och fisk fryses ner mycket kort efter skörd/fångst, när råvarorna är som bäst. Våra ärter är packade och frysta inom tre timmar från skörd. Och med Findus kanelbullar har du alltid nybakat hemma. Det tar bara två timmar från degkittel till frys.

Näringsvärde
Ett tydligt exempel på hur väl näringsinnehållet bevaras vid djupfrysning är spenat. Efter skörd minskar t.ex. mängden C-vitamin snabbt och när ”färsk spenat” kommer in i köket är mycket redan förlorat. Läs mer om skillnader mellan färskt och fryst.

Inget spill
Med fryst är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill. På så vis sparar du också på miljön.

Flexibilitet
Det är praktiskt med fryst och det kan underlätta mycket när det är osäkert hur mycket mat som behöver lagas. Det går alltid att ha något extra i lager för att utöka menyn vid tillfälliga toppar.”

(Källa: http://www.findusfoodservices.se/index.php/2-uncategorised/36-fem-frysta-fordelar – feb 2015)